fertilizer


Műtrágya

 

A növények termelése során a termőtalaj főleg nitrogén-, foszfor- és káliumvegyületekben szegényedik el, ezért fontos ezt a talajban pótolni, ha nem, akkor a talaj kimerül és nem ad megfelelő termést. Fontos, hogy a nitrogént minden évben többször is pótolnunk kell, mivel a víz a talajból kimossa. A foszfor- és káliumvegyületek esetében is fontos az éves utánpótlás, de kiskertben elég 2-3 évente pótolni az anyagokat.

 

ÁRAINK 
KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET


Nitrogéntartalmú műtrágya


A pétisó és az ammóniumnitrát a két legismertebb műtrágya. Az ammóniumnitrátot meszes talajon érdemes használni, mivel a talajt erősen savanyítja. A pétisó mésztartalma magasabb, ezért ellensúlyozza ezt a hatását. Hatóanyagtartalmuk általában 24-34% közötti. Nitrogénműtrágya használatánál figyeljen arra, hogy ne szórjunk ki ősszel, mivel a tavasszal az intenzív növekedési időszakig lemosódik a talaj alsóbb rétegeibe! A nitrogénműtrágya 1/3 részét a vetés előtt 1-2 héttel juttassuk a talajba. A maradék 2/3 részt a növénytől függően osszuk el 2-3 részre és a zöld részek gyors növekedésének idején, általában május-júniusban juttassuk a talajba.Foszfortartalmú műtrágyák


A foszfor a talajban nagyon erősen kötődik meg. Egyik jellemzője, hogy amíg a nitrogén akár 1 méter mélysébe is képes lejutni a talajban, addig a foszfor maximum 5 cm mélységbe jut le egész évben. A foszfor kijuttatása esetén ezért is fontos a gyökérmélységbe mélyen beszántani. A Nyír-Chem-nél kapható szuperfoszfát 18%-os hatóanyagtartalmú. A foszfortartalmú műtrágyát ideális esetben ősszel szántás előtt a szervestrágyával együtt forgassuk be a talajba, de kijuttathatjuk vetés előtt is közvetlenül, mivel a csírázó növény ezt az anyagot igényli a legnagyobb mennyiségben. Az adagolásnál fontos, hogy egy kevés kálisót is tehetünk a keverékbe.Káliumtartalmú műtrágyák


A kálium kálisó (KCL) és kénsavas káli azaz káliumszulfátként kapható a leginkább. A foszfáttrágyákhoz hasonlóan, azokkal együtt az őszi mélyszántással jutassuk a taljaba, mivel a kálisó hasonlóan a foszforral erősen kötődik meg a talajban. Ha véletlenül elmaradt a kálisó őszi kiszórása akkor tavasszal a Káliumtartalmú műtrágyák helyett inkább a káliumszulfátot használjunk, mivel sok növény érzékeny a klórtartalmú műtrágyára. A nálunk kapható káliumtartalmú műtrágyák 40-60%-os hatóanyagtartalmúak.


 

 

 

 

 

Bármikor számíthat ránk

green line 2

Mi mindig segítünk Önnek növényvédőszer vásárlásában, alma-, napraforgó-, kukorica termesztésben, továbbá
műtrágya vásárlásában vagy akár vetőmag rendelésében.
Szolgáltatásaink között megtalálja a szaktanácsadást, termék kiszállítást is, ami megkönnyíti Önnek a mindennapi munkát.


 

 

 

 

 

 

Minőségi termékek a Nyír-Chem kínálatában

 

green line 2

 

Nálunk megtalálja a legjobb gyártók és forgalmazók termékeit is, ha növényvédőszert, vetőmagot, műtrágyát vagy akár kertészeti termékeket keres.

gyarto adamagyarto arystagyarto belchimgyarto basfgyarto biocontMalagrow2 Nufarm2Bayer 2Dupontgyarto fmcgyarto kwizdagyarto monsantoBiolchim gyarto sumiagrogyarto sygenta gyarto yaragyarto dow        

 

A weboldalon megadott adatai csak kapcsolatfelvételre szolgálnak, nem kerülnek tárolásra és harmadik fél számára nem hozzáférhetőek.